Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία περίπου 10΄, ψήσιμο περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 300 χλιαρό νερό
- 13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1κσ μπούκοβο Αλμωπίας ή καυτερό μπούκοβο
- 1κσ TABASCO
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη πίτσα
- πολτό από 4-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες πομοντόρο ξεφλουδισμένες (ή 400 γρ. χυμό ντομάτας)
- μια σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1κσ καπνιστή πάπρικα
- 3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης
- 4 φρέσκιες μοτσαρέλλες κομμένες σε φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για τα ταψιά
- 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 4 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
- 100γρ σουτζούκι κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ καυτερό λουκάνικο Δράμας
- 4 λεπτές φέτες παστουρμά
- 250 γρ τριμμένη πικάντικη χανιώτικη γραβιέρα
- 1 κούπα φύλλα ρόκας
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη το μπούκοβο και το Tabasco και το λάδι.
- Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και λίγο απ' το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ανοίγουμε το ζυμάρι, απλώνουμε σε ένα ταψί και από πάνω απλώνουμε την σάλτσα και όλα τα υλικά εκτός της μοτσαρέλας και της ρόκας. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και στο τέλος βάζουμε την μοτσαρέλα και την ρόκα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου