ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο τίκα



Μία συνταγή με κοτόπουλο από τις Ινδίες που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, αναμονή 4-5 ώρες, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά

  • -1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • -1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • -3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • -2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο στον τρίφτη
  • -1/2 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου
  • -1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
  • -1/2 κουτ. γλυκού γκάραμ μασάλα
  • -1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • -ελάχιστο πιπέρι καγιέν
  • -1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • -1 κουτ. σούπας λάδι
  • -αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε σε μικρό τηγάνι το λάδι και καβουρδίζουμε ελαφρά το κύμινο και το κόλιαντρο. Αφού τα καβουρδίσουμε, τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο) και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  • Βάζουμε σε βαθύ και πλατύ σκεύος τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύουμε πολύ καλά με το μείγμα μπαχαρικών. 
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. 
  • Ταυτόχρονα μουλιάζουμε ξύλινα σουβλάκια σε νερό για τουλάχιστον μισή ώρα. 
  • Περνάμε το κοτόπουλο στα σουβλάκια. 
  • Ψήνουμε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
  • Σερβίρουμε με ραΐτα, το δροσερό ινδικό ντιπ γιαουρτιού.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου