Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 10 λαζάνια
- 100 γρ. coppa Ferrano Ifantis
- 100 γρ. αρακά
- 2 αυγά
- 1 κλων. θυμάρι
- αλάτι - πιπέρι
- 2 φλ. Lactofree
- 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- ¼ κ.γ σκορδοπίπερο
- 2 κρόκους αυγών
- 2 κ.σ. άλευρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κ.σ arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε τα λαζάνια με νερό και λίγο ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα κόβουμε στη μέση.
- Βράζουμε τον αρακά σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και τον σουρώνουμε.
Για την κρέμα
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το lactofree με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το σκορδοπίπερο, τους κρόκους αβγών.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το τριμμένο κεφαλοτύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, με ένα σύρμα, σε μέτρια θερμοκρασία, για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Κρατάμε την κρέμα στην άκρη, σκεπασμένη με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται.
Για τα λαζάνια
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ψιλοκόβουμε το coppa και το σωτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον βρασμένο αρακά, ρίχνουμε πιπέρι και φρέσκο θυμάρι και σωτάρουμε, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ο αρακάς το άρωμα του coppa.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο ένα αβγό, σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί.
- Απλώνουμε σε στρώσεις τα λαζάνια, το ένα πάνω στο άλλο, βάζοντας ενδιάμεσα μία κουταλιά κρέμα και το μείγμα coppa-αρακά.
- Προσθέτουμε λίγη κρέμα και από πάνω βάζουμε το τηγανιτό αβγό.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου