Συνταγή : Τάσος Λύτρας
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
ΥλικάΓια τη ζύμη
- 750 γρ. αλευρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
- 300 γρ. βούτυρο soft Lurpak
- 2 αυγά
- 5 γρ. μπεικιν πάουντερ
- 1 γρ. βανίλια σκόνη
Για την γέμιση
- 4-5 κόκκινα μήλα
- 2 κ.γ κανέλλα
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- ¼ κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη να σφίξει.
Για τη γέμιση
- Κόβουμε τα μήλα, τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κανέλλα και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε από πάνω κομμάτια από τη ζύμη.
- Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 35-40 λεπτά. Αφού ψηθεί και κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου