Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα ένα πιάτο χορταστικό γεμάτο με θαλασσινά
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 12 γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες (μικρές)
- 2 καλαμάρια καθαρισμένα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κρόκος Κοζάνης
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ταμπάσκο
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 2 πιπεριές κίτρινες και κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 250 γραμμάρια λάχανο χοντροκομμένο (σε μέγεθος μπουκιάς)
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο ή μεγάλο τηγάνι (γουοκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, το καλαμάρι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Δυναμώνουμε την εστία και τ’ αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το καλαμάρι.
- Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο. Σβήνουμε με τη σόγια. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
- Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα. Προσοχή με το αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αλμυρή.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου