¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιώργος Παπαδόπουλος
Μερίδες : Για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 300 γρ. φακές Μπελούκα
- 2 λουκάνικα Φράνκα Ifantis
- 600 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 μικρό φινόκιο
- 60 γρ. ελιές μαυρες
- 30 γρ. κάππαρη
- 30 ml. ξιδι από κρασί
- 30 ml ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο Lurpak
- ½ ματσ. μαϊντανό
- Σχοινόπρασο
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Αλάτι - πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Προβράζουμε τις φακές με νερό, μέχρι να πάρουν μία βράση.
- Τις σουρώνουμε και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά με τον ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και τον κουρκουμά.
- Προσθέτουμε μετά απο 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μη λιώσουν.
- Περίπου 3 λεπτά πριν τις βγάλουμε προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια, την κάππαρη ξαλμυρισμένη και τις ελιές ζεματισμένες.
- Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σχοινόπρασο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και δένουμε με το βούτυρο.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό, λίγη κάππαρη και ελιές. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου