Συνταγή : Χρήστος Αθανασιάδης
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ σέσκουλα
- 10 φύλλα μαρουλιού
- 200 γρ. αντίδια
- 10 φύλλα baby ρόκας
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 φινόκιο
- 2 κ.σ μαυρες σταφίδες
- 1 κ.σ ψίχα ηλιόσπορου
- 1 μικρό ρόδι
- 150 γρ. βαλσάμικο ξίδι
- 15 γρ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 200 γρ. μπλέ τυρί Δανίας Castello Danablu
- 80 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι
- ασπράδι από 2 αυγά
- 30 γρ. αλευρι
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- αλάτι - πιπέρι
- αλεύρι
- 1 αυγό
- 100 γρ. άσπρα αμύγδαλα τριμμένα
Εκτέλεση
Για τις κροκέτες τυριού
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο κεφαλοτύρι, το μπλε τυρί Δανίας, το αλεύρι, το ασπράδι αβγού και ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε το μείγμα, πλάθουμε τις κροκέτες σε μπαλάκια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά να σφίξουν.
- Έπειτα τις τηγανίζουμε όπως είναι ή τις πανάρουμε σε αλεύρι, χτυπημένο αβγό και τριμμένο αμύγδαλο.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες με ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Για τη βινεγκρέτ
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με μέλι, το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια, το αντίδι, τη ρόκα και τα σέσκουλα. Πασπαλίζουμε με το ρόδι και τις σταφίδες. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε το φινόκιο.
- Πασπαλίζουμε με ρόδι, σταφίδες και ηλιόσπορο.
- Προσθέτουμε τις κροκέτες και περιχύνουμε με λίγη βινεγκρέτ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου