Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια
- 2 +2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κουτ. σούπας σόγια
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 4 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
- Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές σησαμέλαιο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 λεπτά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το τζίντζερ, τα καρότα και το κρεμμύδι.
- Τα σοτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για επιπλέον 6 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Βάζουμε στο μείγμα τη σόγια, τη ζάχαρη και τον ζωμό.
- Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι το σουσάμι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Βάζουμε στο φαγητό τον φρέσκο κόλιαντρο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με το ψημένο σουσάμι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου