ΜΕΝΟΥ

Pages

Φριτάτα με κόκκινα φασόλια και σαφράν



Μοναδική γεύση που θα σας ξετρελάνει












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 αβγά
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κουτ. γλυκού σαφράν σε κλωστές
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε μέσα το σαφράν. Μόλις πάρει χρώμα, το αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ξεπλένουμε τα φασόλια καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε καλά τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το σαφράν, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά. 
  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. 
  • Αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα κρεμμύδια και σε 2 λεπτά αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου. 
  • Ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου