Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 αβγά
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
- 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 1/4 κουτ. γλυκού σαφράν σε κλωστές
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε μέσα το σαφράν. Μόλις πάρει χρώμα, το αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεπλένουμε τα φασόλια καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε καλά τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το σαφράν, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα κρεμμύδια και σε 2 λεπτά αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου.
- Ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου