Συνταγή : Tiphero.com
Μερίδες : για 6 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, ψήσιμο περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 Μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση με τη φλούδα.
- Χυμός από μισό λεμόνι.
- 3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο. (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας φρούτο)
- 2 κ.σ. νερό
- 1 Φύλλο σφολιάτας
- Κανέλα,
- Ζάχαρη Άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
- Πλένετε τα μήλα πολύ καλά με νερό.
- Κόψτε το μισό μήλο σε πολύ λεπτές φέτες χωρίς να αφαίρεσε την φλούδα.
- Γεμίστε ένα μπολ με νερό και το χυμό από το λεμόνι, τοποθετήστε μέσα τις φέτες, βεβαιωθείτε ότι οι φέτες καλύπτονται όλες από το νερό (αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό επιπλέον).
- Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 3΄ (αυτό θα μαλακώσει τις φέτες του μήλου και θα γίνουν ποιο εύπλαστες για το τύλιγμα).
- Στη συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε με ένα πλάστη αρκετά ώστε να φτιάξουμε 6 ταινίες 7,5 εκατοστών η κάθε μία9 μπορείτε να κόψετε τις ταινίες με τον τροχό που κόβουμε την πίτσα)
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αγαπημένη μας μαρμελάδα με 2 κ.σ νερό.
- Απλώνουμε στην μέση κάθε ταινίας μαρμελάδα και τοποθετούμε στη συνέχεια κατά μήκος τις φέτες μήλου μέχρι να φτάσετε στο τέλος.
- Στη συνέχεια, διπλώστε το ελεύθερο κομμάτι της σφολιάτας πάνω από τις φέτες του μήλου και στη συνέχεια το τυλίγουμε ρολό.
- Βάζουμε τα τυλιγμένα φύλλα σε μία βουτυρωμένη φόρμα για muffin και ψήνουμε για 35΄- 40΄ στους 180C
- Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν για 5΄και στη συνέχεια βγάλτε τα από τη φόρμα.
- Ρίχνετε λίγη άχνη προαιρετικά από πάνω και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πηγή - Tiphero.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου