ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με σπανάκι και φέτα



Τέλεια συνταγή για το μεσημεριανό σας.








Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1000 γρ κατεψυγμένο σπανάκι
  • 10 φύλλα λαζάνια
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 μικρά καρότα , λεπτοκομμένα
  • 1 κουτ. σουπ. πελτές ντομάτας
  • 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες τομάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μέντας

Εκτέλεση
  • Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι αλλά μπορούμε και κατεψυγμένο.
  • Για την σάλτσα ντομάτας, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αυτό είναι καλύτερο να γίνει σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσπαθήσετε να μην τα αφήσετε να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέστε ανακατεύοντας τον πελτέ ντομάτας και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά πριν προσθέσετε τα ντοματάκια.
  • Αφήστε το φαγητό να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά σε ανοιχτό σκεύος.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε την σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθεί, θα πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη και με μειωμένο όγκο.
  • Προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη εάν οι ντομάτες έχουν ξινή γεύση.
  • Ενώ η σάλτσα μαγειρεύεται, ετοιμάστε τη γέμιση από σπανάκι. Τοποθετήστε το κατεψυγμένο σπανάκι σε ένα σκεύος και ζεστάνετε μέχρι να ξεπαγώσει.
  • Στραγγίστε την περίσσεια υγρών. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλτε τη φέτα σε ξεχωριστό μπολ και ανακατέψτε να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι, τη μισή παρμεζάνα και την ψιλοκομμένη μέντα.
  • Τοποθετήστε μία λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, από πάνω μία στρώση από το μείγμα με το σπανάκι και από πάνω τα φύλλα λαζάνια.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία, καταλήγοντας με μία στρώση σάλτσα ντομάτας.
  • Σκορπίστε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και ψήστε τα λαζάνια για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες και να ροδίσει στην πάνω επιφάνεια. Σερβίρετε με σαλάτα.
  • Συνοδέψτε το με ντιπ από γιαούρτι και τυρί.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου