Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1000 γρ κατεψυγμένο σπανάκι
- 10 φύλλα λαζάνια
- 300 γραμμάρια φέτα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 μικρά καρότα , λεπτοκομμένα
- 1 κουτ. σουπ. πελτές ντομάτας
- 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες τομάτες
- 3 κουταλιές της σούπας ριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
Εκτέλεση
- Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι αλλά μπορούμε και κατεψυγμένο.
- Για την σάλτσα ντομάτας, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Αυτό είναι καλύτερο να γίνει σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσπαθήσετε να μην τα αφήσετε να πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε ανακατεύοντας τον πελτέ ντομάτας και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά πριν προσθέσετε τα ντοματάκια.
- Αφήστε το φαγητό να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά σε ανοιχτό σκεύος.
- Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε την σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθεί, θα πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη και με μειωμένο όγκο.
- Προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη εάν οι ντομάτες έχουν ξινή γεύση.
- Ενώ η σάλτσα μαγειρεύεται, ετοιμάστε τη γέμιση από σπανάκι. Τοποθετήστε το κατεψυγμένο σπανάκι σε ένα σκεύος και ζεστάνετε μέχρι να ξεπαγώσει.
- Στραγγίστε την περίσσεια υγρών. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Θερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλτε τη φέτα σε ξεχωριστό μπολ και ανακατέψτε να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι, τη μισή παρμεζάνα και την ψιλοκομμένη μέντα.
- Τοποθετήστε μία λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, από πάνω μία στρώση από το μείγμα με το σπανάκι και από πάνω τα φύλλα λαζάνια.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία, καταλήγοντας με μία στρώση σάλτσα ντομάτας.
- Σκορπίστε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και ψήστε τα λαζάνια για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες και να ροδίσει στην πάνω επιφάνεια. Σερβίρετε με σαλάτα.
- Συνοδέψτε το με ντιπ από γιαούρτι και τυρί.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου