Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος, χωρίς κόκαλο
- 1 μπουκάλι ξινόγαλα
- 1½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- ½ λίτρο σπορέλαιο
- αλάτι
Για τη sauce
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- λίγο αγγουράκι τουρσί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- λίγο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι (τον χυμό του)
Eκτέλεση
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια πάχους 3 εκ. περίπου και τα αλατίζουμε.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ το καλαμποκάλευρο με το σιμιγδάλι και πανάρουμε στο μείγμα το κοτόπουλο. Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάμε στο ξινόγαλα.
- Αλευρώνουμε για μία φορά ακόμη και αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο για λίγο. Τρίβουμε το αγγουράκι τουρσί και το ανακατεύουμε σε μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce καλά.
- Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα τοποθετώντας στο πλάι της ένα μπολάκι με την πικάντικη sauce.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου