Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 05.10.2015
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Υλικά
- 400 γτ. κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γρ κιμά χοιρινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
- 200 γρ. τυρί Arla mozzarela τριμμένο
- 2 κ.σ. worcestershire sause
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- Αλάτι - πιπέρι
Για τα συνοδευτικά
- 12 Baby πατάτες
- 8 Καρότα
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak
- 40 ml. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα squeeze με μέλι (Kalamata Papadimitriou)
- 125 ml. νερό
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Tρίβουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, τα αυγά, την worcestershire sauce, την τριμμένη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι ο κιμάς να ξεκινήσει να σχηματίζει μικρές ίνες.
- Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 25-30 λεπτά, για να ανακατευτούν οι γεύσεις.
- Όση ώρα ο κιμάς είναι στο ψυγείο, κόβουμε τις baby πατάτες στα τέσσερα και τα καρότα σε χοντρές διαγώνιες φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Αφαιρούμε τον κιμά από το ψυγείο, τον τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και τον απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ορθογώνιο σχήμα.
- Τοποθετούμε στη μέση του κιμά κατά μήκος τη μοτσαρέλα, από πάνω βάζουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τέλος το σκληρό τυρί Δανίας. Έπειτα, με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, δίνουμε στον κιμά το σχήμα ρολού και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί.
- Προσθέτουμε γύρω από τον κιμά τις baby πατάτες και τα καρότα.
- Διαλύουμε τη μουστάρδα σε νερό, περιχύνουμε το φαγητό και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1-1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου