ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με σάλτσα ντομάτας & κεφαλοτύρι



Φανταστικό ριζότο για το μεσημεριανό σας.









Συνταγή :  Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής :  20.10.2015  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍


Υλικά
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βούτυρο Lurpak
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ.σάλτσα ντομάτας
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1200 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. Arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ με ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι μαζί με τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, σιγά –σιγά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  • Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  • Στο τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο ρεγκάτο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε το ριζότο με τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου