Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 20.10.2015
Πατήστε εδώ για να
δείτε την εκπομπή > ֍
Υλικά
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1 κ.σ βούτυρο Lurpak
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 200 γρ.σάλτσα ντομάτας
- 200 ml λευκό κρασί
- 1200 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. Arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι μαζί με τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, σιγά –σιγά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
- Στο τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο ρεγκάτο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε το ριζότο με τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου