Συνταγή : Ζωή Μελέτη.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 06.10.2015
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Υλικά
- ½ κιλό πατάτες
- 6 λουκάνικα Φράνκα από γαλοπούλα Ifantis
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- ½ ματσ. μαϊντανό
- αλάτι - πιπέρι
Για το αρωματικό βούτυρο
- 50 γρ βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου.
- ½ κ.γ πάπρικα
- 4 κλων. θυμάρι
- ξύσμα από ½ λεμόνι
Για τη σος
- 3 κ.σ μουστάδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitiou
- 1 σφηνάκι μέλι
- 1 σφηνάκι λευκό βαλσάμικο ξίδι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Για το αρωματικό βούτυρο
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την πάπρικα, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κόβουμε στη μέση τα λουκάνικα γαλοπούλας τα γεμίζουμε με το αρωματικό βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Για τη σος
- Βάζουμε σε ένα μπολ την απαλή μουστάρδα, το μέλι, το λευκό βαλσαμικό ξίδι, προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αναμειγνύουμε τις βρασμένες πατάτες με τη σος.
- Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα με τα ψητά λουκάνικα.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου