ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψαρονέφρι με φρέσκα σύκα



Μοναδική πρόταση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους











Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 30΄- 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι χοιρινό καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 σύκα αποφλοιωμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού ζωμό κότας
  • 1+1 κουτ. σούπας βούτυρο

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε καλά το χοιρινό από όλες τις πλευρές του μέχρι να πάρει βαθύ χρώμα. Μεταφέρουμε το κρέας σε ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου μισή ώρα.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα σύκα: Ζεσταίνουμε τη μία κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, τη σοτάρουμε για 1 λεπτό και μετά σοτάρουμε τα σύκα και το θυμάρι καλά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξίδι και το μπαλσάμικο μαζί με το μέλι και τον ζωμό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε την άλλη κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε ροδέλες και το σερβίρουμε αμέσως με την ανάλογη ποσότητα σάλτσας δίπλα του.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου