Συνταγή : Aλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 26.10.2015
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍
Υλικά
- 4 ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 κολοκύθια
- 1 μελιτζάνα
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με σύκο Kalamata Papadimitriou
- 150 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato τριμμένο
- 3 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 2 κλων. φρέσκο βασιλικό
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.γ πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ.βούτυρο Lurpak soft
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και τις αφήνουμε για 1 λεπτό. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο ταψί. Βάζουμε το τριμμένο ρεγκάτο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τις χοντρές φέτες ντομάτας από πάνω. Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο θυμάρι.
- Για τη σάλτσα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το σκόρδο, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τη δάφνη, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και αλατίζουμε.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
- Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου