¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 10΄- 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το άλειμμα του κατόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 3 - 4 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
- 2 κ.σ. γιαούρτι (της αρεσκείας μας)
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγες φλούδες παρμεζάνας
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου εγκάρσια στη μέση για να λεπτύνει. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες.
- Χοντροκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με την τριμμένη παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε στην τοστιέρα το ψωμί και, αν θέλουμε, τρίβουμε τις φέτες με το σκόρδο. Σε μία από τις φέτες απλώνουμε φυλλαράκια μαρουλιού και το μισό κοτόπουλο.
- Περιχύνουμε με λίγη από τη σος και από πάνω βάζουμε λίγες φλούδες παρμεζάνας.
- Σκεπάζουμε το σάντουιτς με 1 φέτα ψωμί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο σάντουιτς.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου