ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρεβίθια με καπνιστή γαλοπούλα, κάρυ, αυγό & σάλτσα με τυρί κρέμα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χρήστος Αθανασιάδης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα Fouantre Ifantis
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.σ.Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak soft
  • ½ lt ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 3-4 κ.σ κάρυ
  • 100 γρ. ψύχα φουντουκιών
  • 12 ελιές μαυρες χωρίς κουκούτσι
  • 4 αυγά
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια, από το προηγούμενο βράδυ, τα σουρώνουμε και τα ξεβγάζουμε με αρκετό κρύο νερό.
  • Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν για μισή ώρα τουλάχιστον, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς να ρίξουμε όμως καθόλου αλάτι. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε.
  • Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα, το κάρυ και τη λιαστή ντομάτα.
  • Έπειτα ρίχνουμε λίγα από τα βρασμένα ρεβίθια, το ζουμί από τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 10 λεπτά.
  • Στο τέλος δένουμε το φαγητό με το φρέσκο τυρί κρέμα.
  • Τηγανίζουμε τα αυγά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τα ρεβίθια με την καπνιστή γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια και βάζουμε από πάνω ένα τηγανιτό αυγό.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Πηγή - www.chefonair.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου