¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Χρήστος Αθανασιάδης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 400 γρ. ρεβίθια
- 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα Fouantre Ifantis
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 4 κ.σ.Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak soft
- ½ lt ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες
- 3-4 κ.σ κάρυ
- 100 γρ. ψύχα φουντουκιών
- 12 ελιές μαυρες χωρίς κουκούτσι
- 4 αυγά
- 1 ματσ. μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια, από το προηγούμενο βράδυ, τα σουρώνουμε και τα ξεβγάζουμε με αρκετό κρύο νερό.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν για μισή ώρα τουλάχιστον, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς να ρίξουμε όμως καθόλου αλάτι. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε.
- Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα, το κάρυ και τη λιαστή ντομάτα.
- Έπειτα ρίχνουμε λίγα από τα βρασμένα ρεβίθια, το ζουμί από τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 10 λεπτά.
- Στο τέλος δένουμε το φαγητό με το φρέσκο τυρί κρέμα.
- Τηγανίζουμε τα αυγά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τα ρεβίθια με την καπνιστή γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια και βάζουμε από πάνω ένα τηγανιτό αυγό.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Πηγή - www.chefonair.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου