Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά
- 3 κ.σ. μαγιά
- 1/2 νεροπότηρο γάλα συμπυκνωμένο
- 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
- Νερό
- Αβγό για την επάλειψη
Για τη γέμιση
- 1 κιλό μυζήθρα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 αβγό
- 3 κουτ. σ. από μιγμα μπαχαρικών μοσχοκάρυδο, κανέλα ,γαρύφαλλο και κύμινο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σ ένα μπολ βάζετε το αλεύρι ,τη μαγιά, το γάλα ,το ηλιέλαιο, 2 αβγά και ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή.Aν χρειαστεί κατά το ζύμωμα προσθέτετε νερό.
- Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μυζήθρα με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε τη γέμιση με το χέρι.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη παίρνετε κομματάκι, κομματάκι, το κάνετε μπαλάκι και το ανοίγετε με τον πλάστη ένα στρογγυλό δίσκο. Βάζετε στη άκρη του δίσκου 1 κουταλιά γέμισης μυζήθρας και διπλώνετε το δίσκο σε μισοφέγγαρο και πιέζετε με το δάκτυλο. Κόβετε τριγύρω με μια ρόδα.
- Τοποθετείτε την πίτα στο ταψί και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Χτυπάτε τον κρόκο ενός αβγού και αλείφετε τις πίτες με ένα πινέλο. Πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροσήσαμο .Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά περίπου για μισή ώρα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου