Συνταγή : Παναγιώτη Γιακαλή
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 09.10.2015
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι tetragono no6
- 1 μπρόκολο
- 12 φιλέτα αντζούγιας
- 10 γρ τριμμα αυγοτάραχου
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό.
- Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό το μπρόκολο, για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
- Χτυπάμε στο μούλτι τις αντζούγιες και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στο μούλτι και λίγο ζουμί από το βρασμένο μπρόκολο.
- Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Έπειτα τα αναμιγνύουμε με τη σάλτσα του μπρόκολου.
- Πασπαλίζουμε με τρίμμα αβγοτάραχου και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου