ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ σοκολάτας με γέμιση βατόμουρου


Φτιάξτε το απόλυτο σοκολατένιο κέικ με γέμιση από σοκολάτα και μαρμελάδα βατόμουρου






Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το κέικ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Στιγμιαίος καφές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο σοκολάτας
  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Για τη γέμιση
  • 1/2 ποσότητα από το γλάσο σοκολάτας
  • 1 κούπα μαρμελάδα βατόμουρου


Εκτέλεση
Για το κέικ
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με τη μπέικιν πάουντερ, με τη σόδα και με το αλάτι.
  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια.
  • Βάζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες στρογγυλές βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτό το κάνουμε για να βγουν δύο δίσκοι κέικ.
  • Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.

Για το γλάσο σοκολάτας
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
  • Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.

Για την συναρμολόγηση του κέικ
  • Αφού κρυώσουν οι δίσκοι του κέικ και τους ξερφορμάρουμε, ετοιμάζουμε την γέμιση. 
  • Παίρνουμε την μισή ποσότητα από το γλάσο σοκολάτας και το ενώνουμε με τον πουρέ βατόμουρου. 
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε τον πρώτο δίσκο με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο. 
  • Με το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας καλύπτουμε το κέικ μας και σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου