Φτιάξτε το απόλυτο σοκολατένιο κέικ με γέμιση από σοκολάτα και μαρμελάδα βατόμουρου
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το κέικ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- Στιγμιαίος καφές
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γλάσο σοκολάτας
- 120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Για τη γέμιση
- 1/2 ποσότητα από το γλάσο σοκολάτας
- 1 κούπα μαρμελάδα βατόμουρου
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με τη μπέικιν πάουντερ, με τη σόδα και με το αλάτι.
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
- Προσθέτουμε τα καρύδια.
- Βάζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες στρογγυλές βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτό το κάνουμε για να βγουν δύο δίσκοι κέικ.
- Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Για το γλάσο σοκολάτας
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
- Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.
Για την συναρμολόγηση του κέικ
- Αφού κρυώσουν οι δίσκοι του κέικ και τους ξερφορμάρουμε, ετοιμάζουμε την γέμιση.
- Παίρνουμε την μισή ποσότητα από το γλάσο σοκολάτας και το ενώνουμε με τον πουρέ βατόμουρου.
- Στη συνέχεια γεμίζουμε τον πρώτο δίσκο με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο.
- Με το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας καλύπτουμε το κέικ μας και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου