Προκλητικά εύκολο, αυτό το ρολό με έτοιμη πραλίνα φουντουκιού και κρυμμένα πουράκια στη γέμιση θα το φτιάχνουμε ξανά και ξανά.
Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 35΄, ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τη βάση
- 4 ασπράδια αυγών
- 4 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 300 γρ. πραλίνα (εννοούμε το έτοιμο άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στο εμπόριο και όχι την γαλλική πραλίνα, που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια)
- 100 γρ. πουράκια σοκολάτας, τριμμένα στο χέρι
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα για αρκετή ώρα, έως γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα από σιλικόνη).
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
- Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα. Θα έχει διαστάσεις περίπου 30×40 εκ. και θα βγει πολύ λεπτό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
- Ανακατεύουμε τα 300 γρ. πραλίνα με τα τριμμένα πουράκια.
- Ξεκολλάμε τη βάση από την λαδόκολλα και την τοποθετούμε με την ψημένη όψη της προς τα πάνω.
- Απλώνουμε το μείγμα της πραλίνας σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγουμε σε ρολό. Με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ρολού την επιπλέον πραλίνα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.
- Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο.
Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου