Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κεσέδες στραγγισμένο γιαούρτι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
- 4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια.
- Τις αλατίζουμε και εν συνεχεία σε λάδι σπορέλαιο (μικρή ποσότητα) τις τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν καλά.
- Συγχρόνως στο διπλανό τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, δύο κουταλιές ζάχαρη του γλυκού και ψιλοκομμένο σκόρδο 2-2 ½ σκελίδες και για όσους θέλουν λίγη πάπρικα, μέχρι η σάλτσα να ψηθεί και να βγάλει όλο το νερό της.
- Αφού βγάλουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν καλά από το υπόλοιπο λάδι τους.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα ή σε ένα μπολ ή σε πιατέλα.
- Τέλος ρίχνουμε πάνω το γιαούρτι και τις σκεπάζουμε καλά.
- Κατά το σερβίρισμα τις γαρνίρουμε με μαϊντανό ή ντομάτες ή με καρότα κομμένα σε λωρίδες.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου