Συνταγή : Τάσος Λύτρας
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 15.10.2015
Υλικά
Για την γέμιση
- 300 γρ.Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 450 γρ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 110 γρ. σοκολάτα υγείας
- 110 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 1 διπλό καφέ espresso (ρόφημα)
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για τη βάση
- 350 γρ. μπισκότα τύπου Oreo
- 40 γρ. βούτυρο Lurpak
Για τη διακόσμηση
- μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Λιώνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο.
- Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Απλώνουμε το μείγμα σφιχτά, σε ένα τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Χτυπάμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν γιαούρτι.
- Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα με τον καφέ espresso.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Απλώνουμε τη γέμιση στη βάση και βάζουμε το cheesecake στην κατάψυξη για μιάμιση περίπου ώρα.
- Το βγάζουμε και προσθέτουμε πάνω από κάθε κομμάτι λίγη από τη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου