Μια εναλλακτική πρόταση για το μαγείρεμα του μπακαλιάρου
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 φιλέτα μπακαλάριου
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια του καφέ λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- 2 λεμόνια(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου.
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια του μπακαλιάρου.
- Σκεπάζουμε μέχρι τη μέση το τηγάνι με νερό και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση.
- Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.
- Στο ζουμί από το ψάρι που έχει μείνει στο τηγάνι,ρίχνουμε 2 φλιτζάνια λευκό κρασί, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
- Τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος,προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει.
- Μόλις πήξει,την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού με τη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου