ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκά λαζάνια φούρνου



Μία διαφορετική πρόταση για ζυμαρικά που πρέπει να δοκιμάσετε.











Συνταγή :  Μάκης Γεωργιάδης
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη, Μέτρια, Δύσκολη, Πολύ Δύσκολη.


Yλικά

Για τη σάλτσα
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 15 ντοματάκια κονσέρβας ολόκληρα
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 15 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βάση
  • 500 γρ. λαζάνια
  • 250 γρ. ένταμ χοντροτριμμένο
  • 250 γρ. ρεγκάτο χοντροτριμμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 500 γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος ή 1 κουτί γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα μας 15 λεπτά περίπου. 
  • Αναμειγνύουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε εναλλάξ λαζάνια, λίγη σάλτσα, λίγο από το μείγμα των τυριών (κρατάμε λίγο για πασπάλισμα στο τέλος) και κομματάκια από το ζαμπόν. 
  • Eπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργώντας στρώσεις και τελειώνουμε με ντοματάκια ολόκληρα και λίγο από το μείγμα τυριών που έχουμε κρατήσει. 
  • Pίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 οC.

Tip
  • Eίναι ένα φαγητό πλούσιο σε θερμίδες αλλά πεντανόστιμο γιατί συνδυάζει γλυκό και αλμυρό.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου