Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το χοιρινό
- 450 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
- 45 γρ. κορν φλάουρ
- 65 γρ. αυγό, χτυπημένο
- 20 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 80 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε χοντρά καρέ
- 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε χοντρά καρέ
- 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ
- Τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- Κορν φλάουρ
- Γλυκόξινη σάλτσα
- Κάσιους καβουρδισμένα
- Αλάτι
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 230 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. ξίδι λευκό
- 60 γρ. κέτσαπ
- 10 γρ. σάλτσα σόγιας
- κορν φλάουρ
- αλάτι
Εκτέλεση
Για το χοιρινό
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε το χτυπημένο αυγό και το χοιρινό και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρέας από το αυγό, σε όλες τις πλευρές του. Σουρώνουμε την περίσσια ποσότητα αυγού και προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί και πάλι καλά όλο το κρέας από το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Αποσύρουμε το χοιρινό σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το χοιρινό και τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κόρν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουρ και περνάμε από σίτα.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου