Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 φέτες ψωμί με προζύμι για σάντουιτς
- Περίπου 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 15 φύλλα φρέσκου βασιλικού (πλυμένα)
- 2 ξεφλουδισμένες ώριμες ντομάτες (περίπου 225 γρ. συνολικά), κομμένες σε φέτες
- 100 γρ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Αλείφουμε τη μία πλευρά της κάθε φέτας ψωμιού με ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε τις 3 φέτες, με την πλευρά που έχει λάδι προς τα κάτω, σε ένα μέτριου μεγέθους ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα με φύλλα βασιλικού, φέτες ντομάτας και φέτες μοτσαρέλας.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και από πάνω τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, με την πλευρά που έχει το λάδι προς τα πάνω.
- Ψήνουμε τα σάντουιτς στην πάνω σχάρα του φούρνου.
- Γυρίζουμε μία φορά, μέχρι το ψωμί να έχει πάρει χρυσαφί χρώμα και το τυρί να έχει λιώσει.
- Ψήνουμε συνολικά 2 έως 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου