ΜΕΝΟΥ

Pages

Κότα με μπρόκολο, καρότα και κάσιου



Ανεπανάληπτη πρόταση που θα σας ξετρελάνει.














Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 1 κότα ολόκληρη καθαρισμένη και κομμένη σε 10 κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 2 ½ φλιτζάνια ζωμό κότας η νερό
  • 200 γρ. μπρόκολο άκοπο
  • 4 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 100 γρ. κάσιου
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια της κότας σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, την κανέλα και το κύμινο. 
  • Σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαραθεί το κρεμμύδι. 
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα καρότα και τα κάσιου και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά, άλλα 10 λεπτά περίπου.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου