ΜΕΝΟΥ

Pages

Ξιδάτο καλαμάρι



Λαχταριστά καλαμαράκια για το μεσημεριανό σας.










Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη (Chef on air)
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 09.04.2015



Υλικά
  • 1 μεγάλο καλαμάρι
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 4 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
  • Κόβουμε το καλαμάρι σε κομμάτια και το ψήνουμε σε ένα τηγάνι τύπου γουόκ με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε αλάτι, τον κόλιανδρο σπασμένο, τη φρέσκια ρίγανη και πιπέρι.
  • Σβήνουμε με το ξίδι και το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι.
  • Αφαιρούμε τα καλαμαράκια και αφήνουμε την ξιδάτη σάλτσα μέχρι να δέσει.
  • Περιχύνουμε με τη μελωμένη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου