ΜΕΝΟΥ

Pages

Πλιγούρι με σταφίδες, μυρωδικά και ηλιόσπορους

Μία εύκολη και γρήγορη πρόταση για το μεσημεριανό σας.








Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες :  για 2 άτομα ως κυρίως πιάτο ή για 4 ως συνοδευτικό.
Απαιτούμενος Χρόνος : 
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ψιλό πλιγούρι
  • 600 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο ή ξερό κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορους καθαρισμένους
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες
  • τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
  • Ρίχνουμε το πλιγούρι, το νερό, το κύμινο και την κανέλα. 
  • Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα υγρά. 
  • Αποσύρουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες, το δυόσμο και το δεύτερο κρεμμυδάκι. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου