ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεφτεδάκια από όσπρια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 150 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 150 γρ. φακές βρασμένες
  • 150 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 1 καρότο χοντροτριμμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι για το μείγμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής

  • Ανακατεύουμε και πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να επιτύχουμε ένα μείγμα εύπλαστο. Αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 8 λεπτά περίπου.
  • Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι τους.
  • Σερβίρουμε με μια ελαφρώς πικάντικη κόκκινη σάλτσα ή, αν θέλουμε, με λίγο γιαούρτι.

Tip

  • Εναλλακτικά, αν θέλουμε τη γεύση πιο πικάντικη, προσθέτουμε στο μείγμα μας λίγη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και δύο σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο.

Πηγή - cookbook.gr  (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 25/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου