ΜΕΝΟΥ

Pages

Βασική ζύμη για Quiche Lorraine



Βασική ζύμη για να φτιάξετε σπιτική Quiche Lorraine.










Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε φέτες
  • 1 αβγό μεγάλο, τον κρόκο του
  • 30 ml. γάλα 2% λιπαρά



Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου έχουμε μικρές φλούδες βουτύρου στο μίγμα μας.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο αυγού και το γάλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το αλεύρι. Τα αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ ή με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια τριφτή ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.
  • Με τα χέρια πλάθουμε λίγο τη ζύμη ώστε να ενωθεί το βούτυρο με τη ζύμη περισσότερο.
  • Σχηματίζουμε ένα βόλο και με ένα μπλάστρι ισιώνουμε όλη την ζύμη πάνω σε ένα δίσκο. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώντας αλευρωμένο πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε μέγεθος που να καλύπτει τα τοιχώματα και τον πάτο της φόρμας της ταρτίερας που θα χρησιμοποιήσουμε. Το πάχος της πρέπει να είναι μέχρι 4 χιλιοστά. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε την ζύμη. Την πιέζουμε απαλά στο κάτω μέρος και στις πλευρές της φόρμας. Με ένα ψαλίδι ή ένα μαχαιράκι κόβουμε τη ζύμη που προεξέχει από την φόρμα αφήνοντας 1 εκατοστό.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη της τάρτας. Την βάζουμε για 1 ώρα πριν το ψήσιμο στο ψυγείο ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα πάνω στην ζύμη της τάρτας (να καλύπτει και τα τοιχώματα) και την γεμίζουμε με όσπρια (πχ. φασόλια) μέχρι το χείλος της τάρτας.
  • Ψήνουμε την τάρτα στο μεσαίο ράφι για 25 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε τα όσπρια με τη λαδόκολλα και ψήνουμε την τάρτα για 15 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Στην συνέχεια την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.


Tip
  • Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες και στην κατάψυξη για 1 μήνα, αρκεί να την τυλίξουμε με μια μεμβράνη.


Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου