ΜΕΝΟΥ

Pages

Κουλουράκια ελαιόλαδου με μαυροδάφνη



Μοναδικά κουλουράκια για όλη την οικογένεια.









Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chef on air)
Μερίδες : για 24-28 κουκουράκια
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 10.04.2015


Υλικά
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 75 ml μαυροδάφνη
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 15 γρ. καρύδια
  • 50 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1,5 γρ. σόδα
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Σουσάμι (για πασπάλισμα)


Εκτέλεση
  • Τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ για ένα λεπτό τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το μισό χυμό πορτοκαλιού, τη μαυροδάφνη και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό.
  • Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα, μέσα στον κάδο του μίξερ, το καβουρδισμένο σουσάμι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη.
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε αραιά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 16 λεπτά.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου