ΜΕΝΟΥ

Pages

Τρουφάκια με κακάο



Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει.









Συνταγή : γλυκιές ιστορίες.
Μερίδες : για 1200γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 45΄, αναμονή τουλάχιστον 6 ώρες, ψήσιμο περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια..

Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το ταψί
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. stevia
  • 4 αυγά, μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο + λίγο ακόμη για το ταψί
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
  • 30 γρ. κονιάκ μπόλικο κακάο για επικάλυψη

Εκτέλεση
  • Κοσκινίζουμε μαζί, σε ένα μπολ, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ μεγέθους και σχήματος της αρεσκείας μας. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα, τη stevia με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. 
  • Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
  • Προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίχνουμε τη βανιλίνη. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, την οποία στη συνέχεια τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Για να δούμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι, το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και ξαναδοκιμάζουμε έως ότου το μαχαίρι βγει στεγνό. 
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε (περίπου 4 ώρες). Είναι προτιμότερο να αφήσουμε το κέικ μας ακόμη και για 1 νύχτα να κρυώσει. Γενικώς για τα τρουφάκια είναι προτιμότερο να μην είναι φρεσκοφτιαγμένο το κέικ.
  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά η κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε λίγο πριν πάρει βράση. Την αδειάζουμε αμέσως πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε για περίπου 1 λεπτό να λιώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε το κέικ σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την γκανάς και το κονιάκ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Την βγάζουμε, τη ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους της αρεσκείας μας. 
  • Βάζουμε το κακάο σε ένα μπολ και ρολάρουμε εκεί τα τρουφάκια μας μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Πηγή - γλυκές ιστορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου