ΜΕΝΟΥ

Pages

Δροσερή μαρουλοσαλάτα με πορτοκάλι


Δροσερή και αρωματική, η σαλάτα αυτή είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε το ψητό.









Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : για 4-6 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 24.04.2015



Υλικά
  • φύλλα από 1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένα και στεγνωμένα
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
  • 1 φινόκιο, τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος

Για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα τύπου Ντιζόν
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • μερικές ελιές της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελιές (προαιρετικά)


Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα μαρουλόφυλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα κρατάμε σφιχτά με το χέρι. 
  • Με ένα μεγάλο μαχαίρι τα κόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε. 
  • Τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το φινόκιο, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. 
  • Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. 
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, σκορπίζουμε τις ελιές και σερβίρουμε.

Συμβουλή 
  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μερικές ελιές.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου