ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο σουβλάκι με άρωμα πορτοκάλι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Philenews.com
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 6΄, Αναμονή 2½ ώρες, Ψήσιμο 20΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1 κιλό περίπου φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 2 ½ εκ. περίπου,
  • 1 γεμάτο κουταλάκι πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια δεντρολίβανου ή φρέσκιας / ξηρής ρίγανης, (Carnation spices π.χ.),
  • 2 κουταλιές ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 τρυφερό (σκουρόχρωμο) κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες,
  • 2 χρωματιστές πιπεριές σε τετράγωνα 2 ½ εκ. περίπου,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και φετάκια λεμονιού για το σερβίρισμα,
  • αλάτι, πιπέρι (Carnation spices π.χ.),
  • λίγο λάδι για άλειμμα.

Εκτέλεση

  • Βάζετε τους κύβους του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη ρίγανη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε καλά και βάζετε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Το βγάζετε για ½ ώρα να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου πριν ψήσετε τα σουβλάκια.
  • Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μη βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
  • Ξεκινώντας και τελειώνοντας με κύβο κοτόπουλου, περνάτε τα σουβλάκια βάζοντας εναλλάξ πιπεριές, κολοκυθάκι και κοτόπουλο και τα αλατοπιπερώνετε.
  • Λαδώνετε τη σχάρα και ψήνετε τα σουβλάκια για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά (ελέγχετε αν είναι έτοιμα κόβοντας ένα με μαχαιράκι. Πρέπει να είναι ψημένα πέρα για πέρα).
  • Τα βγάζετε και τα σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένα με μαϊντανό και τα συνοδεύετε με λεμόνι.

Πηγή - philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου