ΜΕΝΟΥ

Pages

Κιμάς και αβγά σε ντομάτα «σαγανάκι»



Μία σπέσιαλ συνταγή από τον Κώστα Τσίγκα.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 ντομάτες
  • 8 αβγά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

Eκτέλεση
  • Zεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. 
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Bγάζουμε τον κιμά από τη φωτιά. 
  • Προετοιμάζουμε τις ντομάτες αδειάζοντας το εσωτερικό τους όπως στα γεμιστά. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα που αφαιρέσαμε και την προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά. Aλατοπιπερώνουμε καλά το μείγμα και γεμίζουμε τις ντομάτες κατά τα 3/4. Σπάμε τα αβγά με προσοχή ώστε να μην διαλυθούν οι κρόκοι τους. Bάζουμε από 2 αβγά στην κάθε ντομάτα. 
  • Προσθέτουμε λίγο από το τριμμένο τυρί πάνω από τα αβγά και τοποθετούμε τις ντομάτες σε ένα μικρό λαδωμένο ταψί. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου