ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρόκολα γκρατέν



Μία μοναδική συνταγή για τους λάτρεις του μπρόκολου.











Συνταγή : philenews.com
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό μπρόκολα (φρέσκα ή κατεψυγμένα),
  • 3/4 φλ. τυρί γραβιέρα ή κεφαλοτύρι,
  • ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα,
  • 1 φλ. φρέσκια κρέμα γάλακτος,
  • 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα,
  • 3/4 φλ. γάλα,
  • 3 ½ κοφτές κουταλιές αλεύρι,
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο,
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο,
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σπάζετε τα μπρόκολα σε μπουκετάκια, τα ρίχνετε για 10 λεπτά σε νερό αλατισμένο που βράζει, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τα βαρυψήσετε (τα κατεψυγμένα είναι έτοιμα σε 2-3 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσουν). Τα αδειάζετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C.
  • Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ανακατεύετε μέσα το αλεύρι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε ύστερα τμηματικά το γάλα και την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μίγμα. Ενσωματώνετε μέσα το χτυπημένο αβγό και τη γραβιέρα, προσθέτετε μια πρέζα μοσχοκάρυδο και ελέγχετε το αλατοπίπερο.
  • Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι και απλώνετε μέσα τα μπρόκολα, καλά στραγγισμένα. Τα σκεπάζετε με την κρέμα, τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.

Σημείωση
  • Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να κάνετε και το κουνουπίδι γκρατέν.

Πηγή - philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου