ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με φασόλια, ντοματίνια και αντζούγιες



Εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες :  για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 250 γρ. φασόλια μέτρια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 8 φιλέτα αντζούγιας
  • 18 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ελιές πράσινες(χωρίς το κουκούτσι)
  • 5-6 φύλλα μαρουλιού για τη διακόσμηση


Για τη σος
  • 1/2 φλιτζάνι αγουρέλαιο
  • 3-4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας συκόμελο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση  
  • Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40-45 λεπτά. 
  • Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας στο μπλέντερ το αγουρέλαιο με το ξίδι, το συκόμελο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Αναμειγνύουμε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά, περιχύνουμε με τη σος, διακοσμούμε με τα φύλλα του μαρουλιού και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου