ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με καλαμποκάλευρο και φρέσκα ροδάκινα



Μία συνταγή που δεν χρειάζεται πολλά λόγια, δοκιμάστε την.











Συνταγή :  Eύη Παπαδοπούλου.
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό ροδάκινα
  • λίγο βούτυρο και λίγο καλαμποκάλευρο για τη φόρμα

Για τη ζύμη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο από το ψυγείο, σε κύβους
  • 1 αβγό

Για την κρέμα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρη 

Eκτέλεση
  • Τρίβουμε με τα δάχτυλα σε μπολ τα δύο είδη αλεύρου, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ρίχνουμε το αβγό και δουλεύουμε χωρίς πολύ ζύμωμα, μέχρι να γίνει μια μπάλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και 1-2 κουταλιές κρύο νερό. 
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. 
  • Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με την κρέμα γάλακτος (κρύα) και την άχνη.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάνω σε λίγο αλευρωμένη επιφάνεια. Μεταφέρουμε το φύλλο σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα (24 εκ.).
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τις αραδιάζουμε κυκλικά πάνω στη ζύμη. 
  • Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και ψήνουμε το γλυκό για 40 λεπτά. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε σκέτο ή με λίγο παγωτό.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου