ΜΕΝΟΥ

Pages

Chocolate cherry crisp


Φτιάξτε με απλά και εύκολα υλικά το γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι






Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το cherry crisp
  • 600 γραμμάρια καθαρισμένα κεράσια
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • 2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 3/4 κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια
  • 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

Για το παγωτό γιαούρτι
  • 450 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας 2%
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι

Εκτέλεση
Για το cherry crisp
  • Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα κεράσια. Στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη, σταγόνες σοκολάτας, αλεύρι, νιφάδες βρώμης, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια, λιωμένο βούτυρο τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ' τα κεράσια.
  • Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ' τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα "πέσει" τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
  • Σερβίρουμε με βούτυρο και παγωτό μπισκότο κρέμα.

Για το παγωτό γιαούρτι
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
  • Παγώνουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή, αν έχουμε. Διαφορετικά το βάζουμε σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες.
  • Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα ανά μισή ώρα για 6 φορές για να παγώσει ομοιόμορφα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου