ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα με «ζύμη» από μπρόκολο, κόκκινη πιπεριά και λουκάνικο



Μία εύκολη πίτσα από τον Κώστα Τσίγκα.













Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη «ζύμη»
  • 2 μπρόκολα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κρακεράκια τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλεύρι και ελαιόλαδο

Για την πίτσα
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 6 φιλετάκια αντζούγια κομμένη σε κομμάτια
  • 200 γρ. λουκάνικο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες (από βάζο)

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  • Κόβουμε το μπρόκολο στο μπλέντερ σε πολύ μικρά κομμάτια. Το απλώνουμε πάνω σε στεγνό ταψάκι και το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να στεγνώσει καλά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αναμειγνύουμε σε μπολ μαζί με την παρμεζάνα, τα αβγά και τα κρακεράκια και το ζυμώνουμε ελαφρά. 
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. 
  • Απλώνουμε μια λαδόκολα σε ένα ρηχό ταψί, λαδώνουμε την επιφάνειά της και βάζουμε πάνω τη ζύμη. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και τη βάζουμε για 5 λεπτά στον φούρνο. 
  • Ξεφουρνίζουμε και απλώνουμε στην επιφάνειά της τη μοτσαρέλα, την αντζούγια, το λουκάνικο και την πιπεριά. 
  • Βάζουμε πάλι την πίτσα στον φούρνο και την ψήνουμε 15-20 λεπτά. 
  • Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου