ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα με ζύμη ολικής, σπανάκι, μπλε τυρί και κουκουνάρι



Μία ιδιαίτερη πίτσα για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους.












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες :  για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 40΄, αναμονή 10΄+20΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 500 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 30 γρ. μαγιά φρέσκια θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

Για τη γέμιση
  • 800 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στραγγισμένο
  • 300 γρ. ντομάτες ώριμες, πολτοποιημένες στο μπλέντερ
  • 150 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο σε τηγάνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: 
  • Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ τα δύο είδη αλεύρου, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. 
  • Ζεσταίνουμε 200 ml από το νερό, ώσπου να γίνει χλιαρό. 
  • Προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σχηματίζει φουσκάλες. 
  • Το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστεί μια ζύμη. 
  • Τη μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά με τις γροθιές μέχρι να ξεκολλά από τα χέρια. 
  • Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος για 20 λεπτά για να ξεκουραστούν. 
 
  • Ζεματίζουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε καλά και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσει το σπανάκι το ζωηρό πράσινο χρώμα του. Στραγγίζουμε καλά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  • Αλείφουμε με λάδι δύο στρογγυλά ταψιά 32 εκ. και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. 
  • Αλείφουμε την κάθε βάση με ντομάτα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το σπανάκι. 
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί και σκορπίζουμε πάνω το κουκουνάρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 
  • Ψήνουμε τις πίτσες στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις και να λιώσει το τυρί. 
  • Τις σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου