ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρίδα τσιγαριστή


Aυτή η συνταγή είναι από τη Φολέγανδρο, αλλά τη βρίσκουμε και στις υπόλοιπες Κυκλάδες.








Συνταγή : Αλέξανδρος  Γιώτης.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1/2 κιλό αλμυρίδα, καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια και χοντροκομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σας αρέσει), λιωμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 μικρό βιολογικό λεμόνι (ή όσο θέλετε)
  • χονδρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μικρή τομάτα, με φλούδια και σπόρια, ψιλοκομμένη


Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα. Βάζουμε την αλμυρίδα και την ανακατεύουμε ίσα να μαραθεί και να εξατμιστούν όσο γίνεται τα υγρά που θα βγάλει. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. 
  • Στο τέλος, προσθέτουμε την τομάτα, κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα βαρελίσια ή τελεμέ.

Πηγή - gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου