ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθάκια γεμιστά με αβγολέμονο



Μία κλασική συνταγή για όλη την οικογένεια.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 12 κολοκυθάκια μέτρια
  • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ποτήρι κρασιού ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα μικρή τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας + 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ή κότας
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο
  • 2 αβγά (τους κρόκους τους)
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)

Eκτέλεση
  • Ανοίγουμε προσεκτικά τα κολοκυθάκια και τα αλατίζουμε. 
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια καλά. 
  • Βάζουμε τα κοτσάνια από τον μαϊντανό και λίγο από την ψίχα των κολοκυθιών στον πάτο μιας κατσαρόλας έτσι ώστε να μην αρπάξουν τα κολοκυθάκια κατά τη διάρκεια του βρασίματος. 
  • Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια προσεκτικά μέσα, περιχύνουμε με το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον ζωμό. 
  • Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά περίπου. 
Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο: 
  • Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού. 
  • Στη συνέχεια, ανακατεύοντας πάντα, προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα. 
  • Οταν έρθουν σχεδόν στην ίδια θερμοκρασία, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ακόμη.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου