ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινές μπριζόλες με φασκόμηλο και ρεγκάτο



Μία συνταγή με αρωματικές μπριζόλες που θα σας ξετρελάνει.











Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινές κόντρα με το λίπος και χωρίς το κόκαλο (150-200 γρ. η καθεμία)
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα συμπυκνωμένο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας σόγια
  • 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα ζάχαρη μαύρη
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμό κότας
  • 2 κουτ. σούπας ρεγκάτο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

  • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το προετοιμάσουμε. 
  • Αναμειγνύουμε καλά σε πιάτο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το φασκόμηλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και περνάμε τις μπριζόλες μία μία από το αλεύρι. 
  • Τις μαγειρεύουμε στο τηγάνι για 6 με 8 λεπτά στην κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το μπέικον στο τηγάνι και το σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο υγρό. Το περνάμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι και η σάλτσα είναι έτοιμη. 
  • Σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντάς το με τη σάλτσα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου