Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 μπριζόλες χοιρινές κόντρα με το λίπος και χωρίς το κόκαλο (150-200 γρ. η καθεμία)
- αλεύρι για το πανάρισμα
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας γάλα συμπυκνωμένο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας σόγια
- 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- 1 πρέζα ζάχαρη μαύρη
- 1/4 φλιτζανιού ζωμό κότας
- 2 κουτ. σούπας ρεγκάτο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το προετοιμάσουμε.
- Αναμειγνύουμε καλά σε πιάτο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το φασκόμηλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και περνάμε τις μπριζόλες μία μία από το αλεύρι.
- Τις μαγειρεύουμε στο τηγάνι για 6 με 8 λεπτά στην κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το μπέικον στο τηγάνι και το σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο υγρό. Το περνάμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι και η σάλτσα είναι έτοιμη.
- Σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντάς το με τη σάλτσα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου