ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιτάρια τηγανητά με σκορδάτη μαγιονέζα και ρεβίθια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 4 μανιτάρια λευκά μεγάλα ή 4 πορτομπέλο μεγάλα
  • 1 φλιτζάνι νερό παγωμένο
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη μαγιονεζα
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα έτοιμη
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με τα ρεβίθια και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή αλοιφής. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
  • Αποφλοιώνουμε κάθε μανιτάρι με μικρό μαχαίρι και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Βάζουμε αρκετά παγάκια σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο νερό. Χτυπάμε καλά το αβγό σε ένα λίγο μικρότερο μπολ, προσθέτουμε το νερό, το αλεύρι και αναμειγνύουμε καλά. Τοποθετούμε το ένα μπολ μέσα στο άλλο έτσι ώστε το μικρότερο να κάθεται στα παγάκια.
  • Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε τηγάνι βάθους περίπου 3 εκ. και μόλις κάψει καλά, βουτάμε τα κομμάτια του μανιταριού μέσα στο μείγμα του αβγού και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
  • Μόλις ροδίσουν καλά, τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε μαζί με το μείγμα της μαγιονέζας και των ρεβιθιών.

Πηγή - www.thecookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου