ΜΕΝΟΥ

Pages

Τρουφάκια σοκολάτας με άρωμα καφέ


Μοναδικά τρουφάκια που θα σας ξετρελάνουν.








Συνταγή : Μανώλης Φραγκούλης.
Μερίδες : για ένα μικρό ταψί 15 x 15 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 24.12.2015


Υλικά
  • 500 γρ σοκολάτα με 70% κακάο
  • 250 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 60 ml λικέρ πορτοκάλι
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 φλ.διπλό espresso ρόφημα (120ml)
  • σκόνη κακάου για επικάλυψη.

Εκτέλεση
  • Zεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι, τον καφέ εσπρέσσο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα της σοκολάτας σε ένα μικρό ταψάκι καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες να σφίξει.
  • Αφού κρυώσει και σφίξει, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα περνάμε από τη σκόνη κακάου και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου